Csatorna szerelés, javítás

CSATORNA SZERELÉS, JAVÍTÁS


Akció

Váltson korszerű WC tartályra!

Alcaplast Uni Dual
WC TARTÁLY
2 mennyiséges öblítés FELSZERELVE
3.790,- Ft*

DUGULÁS ELHÁRÍTÁS

TISZTÍTÁS

KAMERÁS VIZSGÁLAT

HIBAJAVÍTÁS

WC TARTÁLY CSERE

ÚJ KÉSZÜLÉKEK BEKÖTÉSE


A háztartási vízfogyasztás körülbelül 30 százalékát a vécé öblítése teszi ki. A hagyományos, magasra szerelt, lehúzóval ellátott tartályok minden használat után 12 liter vizet engednek le. A Dömötör vécétartály már csak annyi vizet enged ki, ameddig lehúzva tartjuk a zsinórt. Újabban megjelent a STOP nyomógombos öblítőtartály is. Ez azonban hátrány is lehet. Ahhoz ugyanis, hogy a vécécsésze a bűzelzáró szifonon keresztül teljesen megtisztuljon, legalább 3 liter víz szükséges, ha viszont kevesebb vizet használunk, az kellemetlen szagokkal, fertőzés- és dugulásveszéllyel járhat. Így, ha valóban takarékoskodni akarunk a vízzel, az ideális megoldás az ún. 2 mennyiséges öblítés. Ennek lényege, hogy a tartály két részből áll, melyek egymástól függetlenül működtethetők. A kis gomb megnyomásával 3-4 liter, a nagy gombéval 8-9 liter vizet enged le, és biztosítja a vécé tökéletes kiürítését. Ezzel a kettős rendszerű tartállyal akár a 12 literes mennyiség 70 százaléka is megtakarítható.


A háztartási vízfogyasztás körülbelül egyharmadát a WC öblítése teszi ki. A klasszikus, magasra szerelt, lehúzóval ellátott tartályok minden használat után 12 liter vizet engednek le. A Dömötör vécétartály már csak annyi vizet enged ki, ameddig lehúzva tartjuk a zsinórt.
Az alacsonyra szerelhető tartályoknál a következő lépés a „stop“ funkciót is biztosító nyomógombok alkalmazása volt. Lényege, hogy az öblítőszelep harangja a „lehúzó“ gombbal meg is akasztható, így a víz kiáramlása leáll. Mindkét megoldás lehetőséget biztosít arra, hogy meghatározza az ember az öblítéshez használt vízmennyiséget.  Ez azonban hátrány is lehet. Ahhoz ugyanis, hogy a vécécsésze a bűzelzáró szifonon keresztül teljesen megtisztuljon, legalább 3 liter víz szükséges, ha viszont a szükségesnél kevesebb vizet használunk, az kellemetlen szagokkal, fertőzés- és dugulásveszéllyel járhat.
Így, ha valóban takarékoskodni akarunk a vízzel, az ideális megoldás az ún. 2 mennyiséges öblítés. Ennek lényege, hogy az öblítőszelep két részből áll, melyek egymástól függetlenül működtethetők. A kis gomb megnyomásával 3-4,5 liter, a nagy gombéval 6-9 liter vizet enged le, és biztosítja a WC tökéletes kiürítését. Ezzel a kettős rendszerű tartállyal akár a 12 literes mennyiség 70 százaléka is megtakarítható.
Egy háromfős család átlag 9 m3 vizet használ el egy lakásban, melyből kb. 3 m3 a WC öblítés.

Ezzel a megoldással havi 2,1 m3 víz, azaz 1.350,- Ft is megtakarítható!

*kamatmentes részletre, +5x2.000,- Ft, teljes ár 13.790,- Ft

-5% Ügyfélkártyával 13.100,- Ft